Οινοποιείο Κων/νου Ν. Πυργάκη

Το 1998 ο Κων/νος Ν. Πυργάκης ιδρυτής της οικογενειακής επιχείρησης Οινοποιείο Κων/νου Ν. Πυργάκη παρήγαγε το πρώτο του κρασί από τα δικά της αμπέλια.
Η βιολογική καλλιέργεια των αμπελιών που βρίσκονται στα υψίπεδα του Ασπροκάμπου και η εμφιάλωση των κρασιών σε 36 διαφορετικές συσκευασίες σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό του οινοποιείου και του εμφιαλωτηρίου με ανοξείδωτα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας κατέστησαν τα προϊόντα της επιχείρησης ανταγωνιστικά, προσιτά και εξαιρετικά ποιοτικά.

Η ανάπτυξη της επιχείρησης δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει τον εκσυγχρονισμό του οινοποιείου. Σύγχρονος εξοπλισμός από εξ ολοκλήρου ανοξείδωτης κατασκευής μηχανήματα πλαισιώνουν την ποιοτική αναβάθμιση του χώρου παράγωγης, παλαίωσης και εμφιάλωσης.

Όλες οι δεξαμενές του οινοποιείου είναι ανοξείδωτες μέσα σε έναν καθαρό και οργανωμένο χώρο.
Η κάβα έχει δεχτεί ολοκαίνουρια δρύινα γαλλικά βαρέλια τα οποία παλαιώνουν τα κρασιά σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Το εμφιαλωτήριο είναι φτιαγμένο με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές εμφιάλωσης οίνου καθώς και με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.
Το κελάρι του Οινοποιείου Κων/νου Ν. Πυργάκη είναι προσεκτικά φτιαγμένο, με γνώμονα την φύλαξη του κρασιού σε ιδανικές συνθήκες φωτός και υγρασίας και φιλοξενεί άριστα τα δρύινα βαρέλια, χαρίζοντας ζωή στο κρασί.

Υψόμετρο

Τα αμπέλια που συλλέγουμε τα σταφύλια μας, βρίσκονται στην Ορεινή Κορινθία σε υψόμετρο 700 με 800 μέτρα.

Κλίμα

Τόσο το έδαφος όσο και το κλίμα, διαμορφώνουν ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια αμπελιών κάθε ποικιλίας.

Σταφύλια

Η επιλογή και επεξεργασία των σταφυλιών γίνεται με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Τεχνογνωσία

Γνωρίζουμε την κρισιμότητα κάθε τομέα παραγωγής και οινοποίησης και τελειοποιούμε τη διαδικασία με αυστηρούς ελέγχους.

Οινοποιείο

Το οινοποιείο μας καλύπτει τις αυστηρότερες τεχνικές προδιαγραφές, για να εγγυόμαστε για κάθε φάση της οινοποίησης και εμφιάλωσης.

Κελάρι

Το κελάρι μας, εξασφαλίζει πως η παλαίωση των εκλεκτών μας κρασιών γίνεται υπό ιδανικές συνθήκες ολόκληρο τον χρόνο.

Η τοποθεσία

Ασπρόκαμπος Κορινθίας

Ο Ασπρόκαμπος Κορινθίας βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων. Η ευρύτερη περιοχή είναι γνωστή από την λίμνη της Στυμφαλίας, όπου η θρυλικός ήρωας, Ηρακλής σκότωσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.

Η περιοχή ξεχωρίζει για το εξαιρετικό της κλίμα, ιδανικό για την καλλιέργεια κάθε ποικιλίας σταφυλιού και την οινοποίησή τους.

Πρέπει να είστε 18 ετών για να δείτε τη σελίδα μας